Persbericht Dorpsagenda Leuth & Erlecom, 4 maart 2021 – Folder Dorpsommetje folder af en verspreid

Samen kom je tot iets moois …
Met trots kan de Dorpsagenda Leuth & Erlecom nu de routebeschrijving presenteren van het eigen Dorpsommetje in de vorm van een mooie, handzame folder. Deze wandeling kan worden toegevoegd aan de reeks van ommetjes die er in de gemeente Berg en Dal al zijn voor de H-Landstichting, Berg en Dal, Kekerdom, Millingen en Groesbeek. Niek van Benthum en Koos Donné hebben zich vanuit de Dorpsagenda ingezet om deze folder te realiseren, samen met Tiny Wigman van Via Natura. Jan van Eck heeft alle informatie geleverd en de bezienswaardigheden beschreven die je op de wandeling tegenkomt.

Uniek landschap
Historische plekken en verhalen, boerenlandpaden, boerderijen en uitzicht op de stuwwal. Wat wil je nog meer? De route door en rond Leuth voert je vanaf het Kerkplein door de Plezenburgsestraat naar het Groenestraatje en gaat dan helemaal buitenlangs, via het boerenwandelpad, tot boerderij Dijkhoeve aan de westelijke entree van Leuth. Op dat punt kun je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden hoe je terug wilt wandelen naar het beginpunt.  

Folder dorpsommetje nu in de omloop
De fraai vormgegeven folder met routebeschrijving van het dorpsommetje ligt bij de Spar en straks ook in het Kulturhus, wanneer dat weer open is. Zo gauw als de corona-maatregelen het toelaten wordt er nog een moment georganiseerd waarop de folder officieel wordt gepresenteerd. Voor de wandelliefhebbers zijn er nog veel meer mooie routes te vinden op de site www.wandeleninbergendal.nl en www.vianatura.nl.

Dorpsagenda Leuth,
Werkgroep Dorpsommetje,
Niek van Benthum en Koos Donné.

In samenwerking met Via Natura, Gemeente Berg en Dal en alle betrokken inwoners.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn