Verkiezing Vergroenen Leuth Succes!
Tussen 13 en 22 oktober mochten alle bewoners inclusief kinderen hun voorkeur aangeven voor het vergroenen van Leuth, wat 457 inwoners enthousiast gedaan hebben. Samen met de gemeente, de groen commissie van Laat Leuth Leven, een drietal lokale bedrijven en een extern adviseur zijn plannen gemaakt hoe het dorp (nog) mooier kan worden gemaakt. En niet onbelangrijk, beter aangepast aan de klimaatverandering. Een fleurige glossy met veel uitleg en stembiljetten, grote posters op de betreffende plekken, een tekenwedstrijd en heuse stembussen, maakten het helemaal af. Er is gekozen: komend voorjaar gaat ‘de schop in de grond’.

De winnende ontwerpen:
Bij de dorpsentree komen sierlijke langgerekte (inheemse) vaste planten/heesterborders met bloembollen met af en toe een fruitboom (plaatje 1). De rotonde aan de Botsestraat wordt beplant met brede stroken vaste planten en bollen: het hele jaar door bloei en kleur (plaatje 2). Het kerkplein krijgt een grote bloemenbak (met krentenboompje) met een verhoogde rand dienend als bank. Voor de Spar zal nog gekeken worden naar een mogelijke vergroening in overleg met bewoners (plaatje 3). 

De bewoners van de MeesterPontenstraat en de Margrietstraat mochten apart kiezen voor de boomaanplant in hun straten. Voor de Margrietstraat en Meester Pontenstraat is beide het verspringende model gekozen waarbij de Margrietstraat een sierpeer krijgt en de Meester Pontenstraat een Linde als boom.

Margrietstraat

Meester Pontenstraat 

De drie winnaars van de tekenwedstrijd krijgen een leuk presentje. Tot nu toe hebben 20 bewoners aangegeven een boom te willen planten. Op een later moment organiseren De Gemeente Berg en Dal en Laat-Leuth-Leven een feestelijke Boomplantdag, waar we hopelijk weer live kunnen vieren dat Leuth weer een stukje groener, mooier en daarmee toekomstbestendiger is geworden!
Zie ook andere gerelateerde berichten:
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn