Programma in Leuthse Kulturhus:  Nederland leest … gaat NIET door

Aanvullend persbericht 10 november 2021
Na uitgebreid overleg met verschillende betrokkenen hebben we besloten zondag a.s. het programma Nederland leest… in het Kulturhus van Leuth NIET door te laten gaan. Het aantal corona-besmettingen stijgt snel en we willen niet het risico lopen bij te dragen aan deze stijging; gezondheid gaat voor alles.
Volgens de thans geldende regels was het wel mogelijk geweest, maar we vinden het toch verstandiger de bijeenkomst af te gelasten.

Dank voor het begrip; we hopen dat het weer snel mogelijk is elkaar te ontmoeten.
Namens de organisatie, Jo Coerwinkel

Persbericht Dorpsagenda Leuth & Erlecom, 1 November 2021 
Programma Nederland leest … en wandelt
Zondag 14 november in Kulturhus Leuth (wegens corona ontwikkelingen gecanceld)

De hele maand november voeren alle bibliotheken de campagne ‘Nederland leest’ en in Leuth is daar nog iets aan toegevoegd ‘Nederland leest .. en wandelt’. Dit voorjaar is er immers door de Dorpsagenda van Leuth in samenwerking met de gemeente een mooie flyer gemaakt over het Dorpsommetje van Leuth. Een handige flyer met informatieve teksten door Jan van Eck geschreven, over een mooie wandeling over voornamelijk boerenlandpaden door het open landschap rondom Leuth. (Deze flyer ligt bij de Spar en in het Kulturhus en is al door veel mensen ontdekt.)

Programma
Voor zondagmiddag 14 november is een gevarieerd programma over wandelen en lezen samengesteld, dat plaatsvindt in het Kulturhus van Leuth. Wethouder Annelies Visser van Berg en Dal komt het programma openen en reikt daarbij het ‘eerste’ exemplaar van de wandeling uit aan Jan van Eck. Jan geeft hierna een lezing met beelden over alle bezienswaardigheden die je tijdens het ommetje tegenkomt. Na een korte pauze kunt u luisteren naar een column van een Leuthse wandelaar en vertellen mensen over hun eigen wandelervaringen. Ook worden nog twee boeken onder de aandacht gebracht die wandelen als thema hebben. Na afloop ontvangt ieder bezoeker een exemplaar van De Wandelaar van Adriaan van Dis, het presentje van de bibliotheek dat voor de campagne ‘NL leest’ is uitgegeven.

Dorpsommetje,-Nederland-leest-en-wandelt

Gratis toegang
De toegang en koffie/thee met iets lekkers is gratis. Het programma in het Kulturhus begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Bij goed weer kan er na afloop nog een korte wandeling door het dorp worden gemaakt, afgesloten met een lekkere kop soep. Het gehele programma is samengesteld door bibliotheek OBGZ in samenwerking met de gemeente Berg en Dal en Dorpsagenda/Kulturhus Leuth.

Uniek landschap
Historische plekken en verhalen, boerenlandpaden, boerderijen en uitzicht op de stuwwal. Wat wil je nog meer? De route door en rond Leuth voert je vanaf het Kerkplein door de Plezenburgsestraat naar het Groenestraatje en gaat dan helemaal buitenlangs, via het boerenwandelpad, tot boerderij Dijkhoeve aan de westelijke entree van Leuth. Op dat punt kun je een keuze maken uit verschillende mogelijkheden hoe je terug wilt wandelen naar het beginpunt.  

Folder dorpsommetje nu in de omloop
De fraai vormgegeven folder met routebeschrijving van het dorpsommetje ligt bij de Spar en straks ook in het Kulturhus, wanneer dat weer open is. Zo gauw als de corona-maatregelen het toelaten wordt er nog een moment georganiseerd waarop de folder officieel wordt gepresenteerd. Voor de wandelliefhebbers zijn er nog veel meer mooie routes te vinden op de site www.wandeleninbergendal.nl en www.vianatura.nl.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn