Kulturhus Leuth: klaar voor het nieuwe seizoen!

Volgende week zijn de schoolvakanties voorbij en dat betekent dat het Leuthse Kulturhus weer volstroomt met kinderen die naar de basisschool ’t Bijenveld gaan of naar de kinderopvang van Partou. De bibliotheek is weer normaal geopend en ook komen mensen weer naar de sportzaal om te badmintonnen, te volleyballen of op een andere manier aan hun lichamelijke conditie te werken.

Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid
Wist je dat een jeugdabonnement bij de bieb tot 18 jaar gratis is en dat je voor het lenen van boeken, films en muziek niets hoeft te betalen? Via de site kun je alles gratis reserveren en naar Leuth laten komen om het daar op te halen. Ook voor je baby kun je al een pasje laten maken, want ook voor baby’s zijn er leuke boekjes te leen. (Je krijgt bij aanmelding een heel leuk koffertje met twee babyboekjes cadeau.) De bibliotheek in Leuth is alle werkdagen geopend tot 18.00 uur m.u.v. woensdagmiddag. Op maandag (10.00-12.00) en donderdag (15.00-17.00) is er een medewerkster aanwezig om je vragen te beantwoorden of een nieuw pasje te maken.

De bibliotheek in Leuth organiseert verder nog speciale activiteiten, zoals Vertel eens…. op donderdag om 15.00 uur, waar verhalen worden voorgelezen en samen gedeeld. Het Taalcafé is elke vrijdag open van 10.00 tot 12.00 uur. Nederlands- en anderstaligen ontmoeten elkaar dan om in een ongedwongen sfeer de Nederlandse taal met elkaar te oefenen. Kom gerust eens binnenlopen om kennis te maken.

Sportzaal en multifunctionele ruimtes
De sportaccommodatie wordt volop gebruikt door verenigingen en particulieren en is daarmee al bijna alle avonden bezet. Ook voor kinderfeestjes is de zaal beschikbaar; deze kan daarvoor tegen een aantrekkelijk tarief worden gehuurd. Verder zijn er nog drie multifunctionele ruimtes die voor allerlei andere activiteiten geschikt zijn. Zo is er op maandagmiddag Inloop en Ontmoeting van 14.00-16.00 uur, waar iedereen welkom is om anderen te ontmoeten om samen het nieuws te delen of een spelletje te doen.

Logopediepraktijk Klaretaal is aanwezig (maandag- en woensdagmorgen 08.30 – 12.30 uur) en op donderdagmorgen zit er de Prikpost van CWZ van 08.00-09.00 uur. Daarvoor is het wel nodig digitaal een afspraak te maken: www.cw.nl/bloedprikken

Contact
Wanneer je gebruik wil maken van de sportzaal, een ruimte zoekt voor een vergadering of andere activiteit, kun je telefonisch contact opnemen (06 18514735) of per mail: kulturhusleuth@gmail.com. Wij kunnen dan samen bekijken wat de mogelijkheden zijn. Tot ziens in het Kulturhus!