Dorpsagenda Leuth presenteert plan om dorp groener te maken.

Toen in 2018 in de Vriendenkring een start werd gemaakt met de Dorpsagenda was ‘maak Leuth groener’ een van de meest genoemde onderwerpen. De werkgroep Groen kon aan de slag.

Samen met de gemeente, een drietal lokale bedrijven en een extern adviseur zijn plannen gemaakt hoe met het geld op de begroting van de gemeente Berg en Dal het dorp (nog) mooier kan worden gemaakt. En niet onbelangrijk, beter aangepast aan de klimaatverandering. Het resultaat ligt er nu; komend najaar en volgend voorjaar gaat ‘de schop in de grond’.

Maar dat gebeurt niet voordat alle inwoners van Leuth – en de bewoners van de Margrietstraat en Meester Pontenstraat nog extra- hebben kunnen stemmen over een deel van de uiteindelijke keuzes. Binnenkort krijgt iedereen (ook kinderen) een stempas thuis bezorgd met een brief van de gemeente en de werkgroep, waarin alle informatie staat. Uiteraard worden de getekende plannen ook huis-aan-huis bezorgd.

Tussen 13 en 22 oktober kunnen de stembiljetten bij de Spar of het Kulturhus worden ingeleverd in de daarvoor geplaatste stembussen. Mensen die nog vragen hebben, kunnen op 15 oktober tussen 18 en 20 uur in het Kulturhus terecht op het speciaal daarvoor ingerichte spreekuur.

Kijk, vergelijk, bespreek met familie, vrienden, buren en vooral: maak gebruik van je stemrecht! En, meisjes en jongens, we zijn heel benieuwd naar jullie kleurplaten. Die krijgen jullie ook thuis bezorgd. Ga snel aan de slag en lever hem in bij de Spar.

Dorpsagenda Laat Leuth Leven, werkgroep Groen

Zie ook andere gerelateerde berichten:
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn